"ASSALAMUALAIKUM SELAMAT DATANG KE HALAMAN RESEPI TIMUR BARAT "

Wednesday, August 6, 2008

MASAK LEMAK CILI PADI SIPUT SEDUT CAMPUR UBI KELADI

Bahan2

siput sedut, titik dan buang bahagian ekor, bersihkan betul2
santan kelapa sederhana pekat
cili padi tumbuk halus
bawang merah tumbuk halus
bawang putih tumbuk halus
serai titik
daun kunyit disiat2
kunyit hidup ditumbuk halus
garam secukup rasa
batang keladi siap dicuci dan dipotong2. rebus dulu separuh masak kemudian toskan airnya, lepas tu cuci sekali lagi untuk hilangkan gatal.
masukkan santan, bahan tumbuk, serai, daun kunyit, garam dan kunyit hidup dalam kuali. panas kan, lepastu masukkan batang keladi dan siput sedut. Kacau sampai masak. Dah siap.

1 comment:

Cik Siti said...

haa..
ni memang feveret...:)